Na teritoriji PU Sombor poginule dve osobe, povređeno dvanaest

1118

KULA / SOMBOR - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštini Kula i gradu Somboru za period od 16. do 22. decembra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe poginule, dve zadobile teške i 10 osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 13 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je osam vozača.

Na području opštine Apatin evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Odžaci evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe poginule i pet osoba zadobilo lake telesne povrede.

U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su tri vozača.

Napisano je 49 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata 333 prekršajna naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina.