Opštini Vrbas 3,5 miliona dinara za unapređenje bezbednosti saobraćaja

884

VRBAS - Zamenica predsednika opštine Vrbas Miljana Štulić potpisala je u Pokrajinskoj vladi ugovor vredan oko 3,5 miliona dinara za realizaciju tri projekta koji se tiču unapređenja bezbednosti u saobraćaju.

Foto: B. Grbić

Za rekonstrukciju opreme svetlosnih signala na raskrsnici ulica Ivana Milutinovića i Njegoševe Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj izdvojio je 2,6 miliona dinara, a Opština Vrbas se obavezala da obezbedi dodatnih 655.000. U Ulici Danila Bojovića biće postavljena dva brzinska displeja, a za ovaj projekat nadležni sekretarijat izdvojiće 400.000 dinara. Opština će ova sredstva dopuniti sa dodatnih 200.000 dinara. Iz pokrajinskog budžeta će za potrebe uređenja pešačkog prelaza u zoni Osnovne škole „20. oktobar“ biti izdvoje 478.000 dinara, dok će učešće lokalnog budžeta biti 120.000 dinara, prenosi opštinski sajt.

Štulićeva je za info portal Opštine rekla da će već u prvim danima 2020. godine biti raspisana javna nabavka za realizaciju ovih projekata, sa obavezom da budu izvedeni u prva tri meseca, dodajući da Savet za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas temeljno prati sve mogućnosti i ponude raznih konkursa i sa spremnom projektnom dokumentacijom traži partnere koji mogu da pomognu kod unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.