Ekipa Šar pei vodi na tabeli Sport Stars kviza

201

KULA - Četvrto kolo Sport Stars kviza održano je 15. decembra kada je u proveri znanja učestvovalo šest ekipa.

U poslednjem kolu najbolja je bila ekipa Jelen u mom sokaku sa osvojenih 15 bodova. Oni su dosad propustili samo jedno kolo i u svakom dosad su pokazali odlično znanje. Sa 13 bodova prate ih Hiperborejci koji su takođe učestvovali u tri kola i u svakom su osvojili isti broj bodova. Ekipa Šar pei je u poslednjem kolu osvojila 11 bodova i može da se pohvali da je dosad učestvovala u sva četiri kola. Redovni učesnici su takođe Bambalići sa deset bodova u četvrtom kolu. Burek u svemiru osvojio je u poslednjem kolu devet bodova, a prate ih Arfa kru sa osam bodova, uporni takmičari sa sva četiri odigrana kola.

Naša ekipa je bila sprečena i nije učestvovala u četvrtom kolu.

Ekipa Šar pei se do sada pokazala kao najbolja u ukupnom plasmanu sa osvojena 52 boda, prate ih Jelen u mom sokaku sa 41 bodom, a na trećem mestu nalaze se Hiperborejci sa 39 bodova.

Ono što je dobro poznato i po čemu je kviz već prepoznatljiv jeste da se odgovara na pitanja iz šest oblasti, plus “zagonetna ličnost”. Oblasti iz kojih se odgovara na pitanja su: sport, muzika, geografija, istorija, film/serije i književnost, a odgovori se upisuju na papir. Na početku kviza sve ekipe odlučuju o tome koju oblast preskaču i na koju oblast ulažu “starka”, tj. dupliraju bodove. Odgovara se na sedam pitanja iz svake oblasti, a za svako pitanje na raspolaganju je do 30 sekundi vremena. Sistem bodovanja je takav da se ekipe rangiraju nakon svakog odigranog kola i to tako što prvoplasirana ekipa osvaja 15, drugoplasirana 13, trećeplasirana 11 bodova, dok nižeplasirane ekipe dobijaju po bod manje. Ekipe mogu imati od 1 do 3 ljudi, a učešće se plaća 300 dinara.