JKP Komunalac Vrbas sprovodi akciju „Sačuvajmo novogodišnje jelke“

711

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas sprovodi akciju "Sačuvajmo novogodišnje jelke" s ciljem da se probudi svest građana o važnosti očuvanja životne sredine.

Zbog vesele, praznične atmosfere koju ukrašena jelka stvara, već decenijama ona je obavezan detalj oko kojeg se porodica okuplja u toku božićnih i novogodišnjih praznika. Prirodna jelka u dom unosi svežinu, lepotu i miris prirode.

Ukoliko ste se i Vi opredelili da novogodišnju čaroliju oživite uz pomoć prirodne jelke sa busenom, a nemate gde da je zasadite, nakon praznika ne treba da je bacite. Umesto toga, možete je doneti u Poslovnu jedinicu „Čistoća“ u Ulici Bude Tomovića broj 7 u Vrbasu. Komunalci će se pobrinuti da jelka nađe svoje mesto u prirodi.

U prisustvu drveća značajno se unapređuje i kvalitet vazduha. Drveće vraća prirodne elemente staništa živog sveta u urbano okruženje, a to zajedno poboljšava kvalitet života stanovnika.

Ovo je prva akcija preduzeća ove vrste. Ako okitimo prirodnu jelku s busenom, a posle praznika je zasadimo u prirodi, na pogodno mesto, odnosno to umesto nas urade nadležni u JKP Komunalac Vrbas, daćemo svoj lični doprinos očuvanju naše okoline.