Na Štolcu u Kuli održana svečana promocija vatrogasaca-spasilaca i policajaca

2819

KULA - Na Štolcu u Kuli održana je svečana promocija novih 213 vatrogasaca-spasilaca i 80 policajaca koji su danas primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: mup.gov.rs

Promociji je prisustvovao potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je poručio da od njih očekuje da opravdaju poverenje koje im je Republika Srbija ukazala i da uvek budu na usluzi građanima. Ovim prijemom Ministarstvo unutrašnjih poslova je u 2019. godini podmlađeno sa ukupno 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca.

Foto: mup.gov.rs

„Budući vatrogasci, danas bi vaši roditelji i prijatelji trebalo da budu ponosni na vas što ste nakon 17 nedelja praktične i teorijske obuke pokazali da ste savladali i usvojili potreban nivo znanja i veština za obavljanje ovog veoma odgovornog i možda najtežeg posla u zemlji. Drago mi je što ste se opredelili za ovu profesiju, koja je više od posla. To je poziv koji garantuje da ćete imati mnogo teških dana punih izazova, ali i puno srce kada osetite zahvalnost ljudi kojima pomognete“, poručio je Stefanović danas u Nastavnom centru u Kuli vatrogascima koji će već danas biti raspoređeni u 78 područnih vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Foto: mup.gov.rs

On je podsetio i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije samo tokom ove godine imali 34.451 intervenciju i spasili 1.342 osobe.

Foto: mup.gov.rs

Ministru se u ime novih pripadnika MUP-a zahvalio vatrogasac Esad Duran.

„Zahvaljujem Vam se na prilici koju ste nam pružili raspisivanjem konkursa, što ste omogućili da kroz proces selekcije budu izabrani najbolji kandidati na konkursu i na uslovima koje ste nam obezbedili tokom obuke. Hvala Vam što ste nam omogućili da postanemo vatrogasci-spasioci i policajci i ostvarimo snove. Trudićemo se da već od sutra budemo odgovorni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, požrtvovani, neustrašivi pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, hrabri i odlučni policajci u službi bezbednosti građana, zaštite i spasavanja ugroženih života i imovine“, rekao je Duran.