Predavanja u Vrbasu, Zmajevu i Kucuri u okviru projekta „Zdrava žena – jaka žena“

460

VRBAS / ZMAJEVO / KUCURA - Dom zdravlja "Veljko Vlahović" će, u sasradnji sa Ministarstvom zdravlja, tokom januara početi sa realizacijom projekta "Zdrava žena - jaka žena".

Foto: Naše Mesto

U Vrbasu, Zmajevu i Kucuri biće organizovano nekoliko zdravstveno-vaspitnih aktivnosti u cilju prevencije bolesti koje prete pripadnicama lepšeg pola.

Prva aktivnost održaće se već 9. januara u Polivalentnoj patronaži, kada će sve žene moći od 16:00 do 18:00 časova da se informišu o prevenciji karcinoma grlića materice, polnom i reproduktivom zdravlju, HPV infekciji i HPC vakcini. Za one koji su sprečeni 9. januara, isto predavanje održaće se i 23. januara u navedenom periodu.

U navedenim terminima biće na usluzi i telefonsko savetovalište za žene putem broja 064/846-81-05.

U društvenoj sali Doma zdravlja 23. januara u 13:00 časova održaće se predavanje na temu „Prevencija karcinoma grlića materice“, o čemu će se govoriti i 28. janurara od 13:00 časova u prostorijama Mesne zajednice Zmajevo i 30. januara u isto vreme u Mesnoj zajednici Kucura.

Žene koje budu učestvovale u ovim aktivnostima, imaće mogućnost da brže zakažu preventivni pregled kod ginekologa u Domu zdravlja.