Gerontološkom centru Vrbas dva i po miliona od nadležnog ministarstva

551

VRBAS - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Republike Srbije obezbedilo je dva i po miliona dinara za nabavku medicinske opreme u Gerontološkom centru Vrbas.

Gerontološki centar Vrbas / Foto: Mihailo Simić

Direktorka Gerontološkog centra Radmila Musić navodi da je završena javna nabavka i da će ovoj ustanovi početkom 2020. godine biti isporučena 22 bolnička kreveta, čime se završava zanavljanje opreme u stacionarnim sobama u prizemlju objekta u Vrbasu. Ona dodaje da je proteklih godina tendencija smeštaja slabo pokretnih i nepokretnih korisnika, pa su tako sve sobe za smeštaj pokretnih korisnika prenamenjene.

Gerontološki centar je u oktobru mesecu od nadležnog ministarstva dobio četiri i po miliona dinara, a ta sredstva iskorišćena su za nabavku industrijske mašine za pranje veša i industrijskog valjka za peglanje veša za potrebe vešeraja. Takođe ova sredstva bila su namenjena i za nabavku profesionalnog električnog šporeta, mašina za pranje posuđa, rashladnih vitrina, salamoreznice i parohvatača koji su neophodni u svakodnevnom funkcionisanju domske kuhinje.