Počelo krčenje terena u naselju Libra u Vrbasu

731

VRBAS - Mehanizovane ekipe Poslovne jedinice "Čistoća" započele su prvu fazu radova na krčenju terena u vrbaskom naselju Libra, u delovima ulica Branka Radičevića i 8. marta od šiblja, drveća i drugog rastinja, kao i drenažu terena i čišćenje bankina.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Radovi se izvode kako bi se sprečilo nakupljanje atmosferskih voda, a akcija se realizuje na inicijativu građana i molbu Saveta Prve mesne zajednice.

„JKP Komunalac je rešio da pomogne stanovnicima Libre, jer imaju problema sa atmosferskim vodama koje se gomilaju na cesti i predstavljaju problem pešacima i vozačima koji tuda prolaze. Slabo održavani kanali uz činjenicu da se radi o jednoj od najnižih tačaka u Vrbasu, uzrok su stalnom nagomilavanju vode. Prostor na kom se ove ulice spajaju postaje neprohodan i kod manje obimnih padavina, zbog čega se Komunalac odlučio da uredi ovaj teren i napravi kanal sa prirodnim padom do obližnjeg kanala za odvodnjavanje. Želimo da izađemo u susret inicijativi građana koji žive u ovom delu Libre i pozivu Saveta Prve mesne zajednice, posebno kada znamo da ovde nije bilo većih ulaganja poslednjih godina. Sa Mesnom zajednicom sačinjeni su prioriteti radova za ovaj deo Vrbasa i pomoći ćemo u skladu sa mogućnostima“, rekao je Igor Škundrić, izvršni direktor JKP Komunalac Vrbas.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Danijela Ilić, članica Opštinskog veća, istakla je da je JKP Komunalac Vrbas odmah odgovorio na zahtev stanovnika Libre, te da naredni meseci donose još akcija u ovo naselje. Između ostalog, komunalci će ukloniti manje divlje deponije građevinskog i drugog otpada u tom delu grada.

„U razgovorima sa građanima uvideli smo da ovde nema nijednog igrališta i prostora za okupljanje na otvorenom, zbog čega se sa prvim lepim danima iduće godine planira obnova terena na Bikari. U saradnji sa Komunalcem izgradiće se novi letnjikovac kao i teren za igru i okupljanje, čime će se stvoriti uslovi za kvalitetniji društveni život građana“, rekla je Danijela Ilić.

Prema Škundrićevim rečima, JKP Komunalac Vrbas, kad god je u mogućnosti, izlazi u susret zahtevima građana, pojedinaca, udruženja i ustanovama i pruža pomoć iz svog domena rada. „Mi smo društveno odgovorno preduzeće. Naša odgovornost ne ogleda se samo u tome da isporučujemo vodu i obavljamo ostale delatnosti za koje smo registrovani, već nastojimo da pomognemo građanima naše opštine, kada oni to svojim sredstvima ne mogu da urade, a mi smo u mogućnosti“, naglasio je.

Pogledajte prilog: