Počele prijave za turnir u streljaštvu u organizaciji SK „Univerzal-M“

362

VRBAS - Na Strelištu u Vrbasu će se 9. maja održati 19. po redu Turnir Streljačkog kluba "Univerzal-M" na kojem će se takmičari nadmetati u pucanju pištoljem velkog kalibra 7,62 mm - 45 auto.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Puca se iz stojećeg stava bez oslonca, na udaljenosti mete od 15 metara. Takmčari će imati mogućnost da pucaju pet probnih metaka i 10 (5+5) metaka za rezultat, a na raspolaganju su im po pet minuta za pet metaka. Gađanje počinje isključivo na sudijin znak „start“. Ako strelac opali metak pre znaka, odbija mu se najbolji pogodak.

Posle osnovnog dela u pojedinačnom takmičenju, sledi polufinale gde učestvuju prva četiri takmičara sa najboljim rezultatima sa pet metaka bez probe. Pobednici u polufinalnim duelima plasiraće se u finale sa pet metaka bez probe.

U slučaju jednakih rezultata, pristupiće se raspucavanju sa po jednim metkom do konačnog plasmana.

Pravo nastupa na takmičenju imaju sva punoletna lica sa važećom ličnom kartom.

Municiju i oružje obezbeđuje organizator, a dozvoljena je i upotreba sopstvenog oružja.

Ukoliko strelac donese svoje oružje, ono mora biti bez municije, spakovano u odgovarajuću ambalažu (kofer, kutija, futrola), koja onemogućava njegovu trenutnu upotrebu. Oružje je obavezno prijaviti službenom licu po dolasku na Strelište, uz odgovarajući oružni list. Zabranjeno je nositi oružje u futroli oko pojasa.

Sve dodatne informacije možete da dobijete od organizatora na telefon 060/052-74-63.

Prijave se vrše do 5. maja 2020. godine.