(VIDEO) Bogat filmski program ovog januara u bioskopu Jugoslavija

934

VRBAS - Posle porodičnog filma "Zaboravljeni Božić", bioskop "Jugoslavija" je pripremio još nekoliko najnovijih filmskih ostvarenja koje ćete moći da odgledate do kraja januara.

Počinjemo sa animiranim filmom koji će obradovati najmlađe. „Misija – Arktik“ na programu je u četvrtak, petak i subotu, 16, 17. i 18. januara od 18:00 časova. Arktička lisica Svifti radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog – arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vredan uloge, tajno zapoveda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Otom, koji ima mehaničke noge i komanduje lojalnoj vojsci neobično uljudnih sledbenika.

Takođe 16, 17. i 18. januara, ali od 20:00 časova, moći ćete da pogledate ruski film „Sluga“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Rođen u bogataškoj porodici, mladi Grigorij Griša (Miloš Biković) je toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je iznad zakona. Kada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskom kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere i veoma neobične mere koje će njegov život promeniti iz korena.

Ukoliko već niste pogledali porodični film „Zaboravljeni Božić“, moći ćete to da učinite 20, 21. i 22. januara od 17:00 časova. Čudan osećaj probudiće osmogodišnju Elisu jedno jutro. Nešto je neobično u novom danu, ali ona ne zna tačno o čemu je reč. Bezuspešni su pokušaji da objasni svojoj porodici i prijateljima da se ovaj dan razlikuje od ostalih i Elisa odlučuje da sama krene na neverovatno putovanje na kojem će, kroz nova i neočekivana prijateljstva, otkriti svu radost Božića. Sada je na njoj da se pobrine da celo selo doživi Božić kao nezaboravno iskustvo. Ali sat otkucava – hoće li uspeti pre nego što bude kasno?

Porodična komedija „Dulitl“ u kojoj igra Robert Dauni Džunior na programu je takođe 20, 21. i 22. januara od 19:00 časova. Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl, poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

„Vreme je za sankanje“, animirana avantura u kojoj će najmlađi uživati, biće prikazana 23, 24. i 25. januara od 18:00 časova. Frenki i njegov tim su pred novim izazovom. Spremaju se za takmičenja u sankanju a glavni protivnici su mu misteriozni Zak i njegov rođak – snagator Čarli.

Na repertoaru bioskopa Jugoslavija nalazi se još jedna poslastica za najmlađe, crtani film „Patrolne šape“, koje ćete moći da gledate 28, 29, 30. i 31. januara od 18:00 časova. “Patrolne šape” su šest herojskih štenaca koje predvodi dečak Rajder. Svaka kuca ima svoj talenat i moć, Oni zajedno pokazuju da nijedan posao nije pretežak, nijedno štene nije premalo i edukuju sve uzraste o građanskom ponašanju, društvenim veštinama i rešavanju problema.

Ratna drama „1917“, koja ovih dana puni bioskopske sale širom sveta, u vrbaskom bioskopu će biti prikazana 28, 29, 30. i 31. januara od 20:00 časova. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

Cena ulaznice je 250 dinara.