Italijani grade fabriku u Bloku 100 u Vrbasu

2162

VRBAS - U Vrbasu je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i italijanskih investitora za koje se uređuje zona od 4.605 kvadratnih metara u Bloku 100.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

Gosti, na čelu sa generalnim menadžerom kompanije „Manifatture Settentrionali“ Đovanijem Kavadinijem, obišli su pomenutu lokaciju, na kojoj je planirana izgradnja fabrike za proizvodnju konfekcije.

Kako kaže predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, sa investitorima iz Italije razgovaralo se o prednostima i pogodnostima poslovanja u Vrbasu, a organizovan je i sastanak sa predstavnicima Pokrajinske Vlade i Razvojne agencije Vojvodine, koji su predstavili mogućnosti subvencionisanja zapošljavanja ili nabavke opreme. Glušac dodaje da je želja Đovanija Kavadinija da izgradi „zeleni“ industrijski objekat, prvi te vrste u Srbiji, što je ohrabrujuće u trenutku kada se radi na rešavanju problema zagađenja životne sredine.

Italijanska kompanija „Manifatture Settentrionali“ se bavi proizvodnjom konfekcije za mnoge čuvene modne kuće i ima u planu izgradnju proizvodne hale površine 2.000 kvadratnih metara u Bloku 100.