Ekipa Las Vrbas najbolja u poslednja dva kola Sport Stars kviza

248

KULA - U nedelju je održano i šesto kolo čuvenog kviza koji se održava u Caffe baru Sport Stars u Kuli.

Ekipa Las Vrbas, koja se takmičenju priključila tek u petom kolu, bila je najbolja oba vikenda i osvojila maksimalnih 15 poena.

Vrbašane u šestom kolu prate ekipe Burek u svemiru i Hiperborejci sa po 13 bodova, zatim Šar pei sa 11, Bambalići sa 10 i Jelen u mom sokaku sa devet bodova.

Naredna kola igraće se 2. februara, 16. februara, 1. marta i 15. marta.

Ono što je dobro poznato i po čemu je kviz već prepoznatljiv jeste da se odgovara na pitanja iz šest oblasti, plus “zagonetna ličnost”. Oblasti iz kojih se odgovara na pitanja su: sport, muzika, geografija, istorija, film/serije i književnost, a odgovori se upisuju na papir. Na početku kviza sve ekipe odlučuju o tome koju oblast preskaču i na koju oblast ulažu “starka”, tj. dupliraju bodove. Odgovara se na sedam pitanja iz svake oblasti, a za svako pitanje na raspolaganju je do 30 sekundi vremena. Sistem bodovanja je takav da se ekipe rangiraju nakon svakog odigranog kola i to tako što prvoplasirana ekipa osvaja 15, drugoplasirana 13, trećeplasirana 11 bodova, dok nižeplasirane ekipe dobijaju po bod manje. Ekipe mogu imati od 1 do 3 ljudi, a učešće se plaća 300 dinara.