Dan Svetog Save obeležen i u objektima PU „Bambi“

1037

KULA / CRVENKA - Školska slava Sveti Sava proslavljena je i u predškolskim ustanovama, a na prigodan način obeležili su je i vrtići iz kulske opštine.

U objektima Predškolske ustanove „Bambi“ vaspitači su osmislili aktivnosti s ciljem da najmlađe upoznaju sa životom i radom Svetog Save i njihovim značajem za naš narod.

Mališani iz „Kolibrija“ su pričali priče i recitovali pesme o Svetom Savi, a potom su zajedno otpevali svetosavsku himnu, lomili slavski kolač i učestvovali u likovnim radionicama.

Prigodnim kulturnim programom, koji je započeo sečenjem kolača i himnom prvom srpskom prosvetitelju, obeležena je školska slava i u vrtiću „Šećerko“ u Crvenki. Deci i zaposlenima se obratio otac Miloš Petrović podsećajući ih na misiju i viziju Svetog Save.

Polaznici sekcije „Čuvamo Svetosavlje“ pri PU „Bambi“ prisustvovali su večernjoj liturgiji koju je u hramu Svetog Marka u Kuli služio protoprezviter-stavrofor otac Vladislav Pajić. Mališani su izveli prigodan program pod vođstvom vaspitačica Jelene Makše i Nataše Vujkov, a posle nastupa crkvena opština i Kolo srpskih sestara nagradili su ih paketićima.