Multiart prikuplja sredstva za kupovinu kuće na planini za korisnike sa razvojnim teškoćama

1133

VRBAS / KULA - Udruženje Multiart iz Vrbasa pokrenulo je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu kuće na planinskom području, u cilju besplatnog terapeutskog boravka dece i mladih sa intelektualnim i telesnim invaliditetom.

Foto: Multiart

Kako kažu iz Multiarta, ovakva kuća ne postoji u Srbiji, a boravak bi za sve korisnike bio potpuno besplatan.

Deca sa razvojnim teškoćama, primarno deca sa autizmom, imaju oslabljeni imuni sistem. Posle boravka od 21 dan na planinskim područjima (visinama oko 1.000 m) primećeno je da im se potpuno menja krvna slika i da funkcionišu neuporedivo bolje. Ostali benefiti boravka na planinskom području, kao što su socijalizacija, druženje, savladavanje životnih veština, odmor za roditelje, ojačanje roditeljskih kapaciteta, takođe su veoma važni. U Multiartu navode da su upravo to razlozi zbog kojih pokreću program podrške koji ne postoji u našem društvu.

Svi koji su u mogućnosti, mogu da podrže akciju uplatom na račun udruženja Multiart 170-0030034366000-60, ili da novac ubace u jednu od kutija koje se nalaze na sledećim lokacijama:

  • Centar kafe, Maršala Tita 102, Vrbas
  • Restoran Jesenjin, Petra Šeguljeva 12, Vrbas
  • Restoran Kralj M&J, Ise Sekickog 33, Vrbas
  • Beauty Studio Fantast, Maršala Tita 52, Vrbas
  • Filijala PIO fonda, Maršala Tita 78a, Vrbas
  • Fitnes centar Bačka Strength, Maršala Tita 236, Kula
  • Frizersko kozmetički salon PR Hair studio DD, Đorđa Rajkovića 17, Novi Sad
  • Očna kuća Monokl, Golsvordijeva 13, Beograd

Udruženje Multiart postoji od 2013. godine i od osnivanja sprovodi kontinuirane programe podrške deci i mladima sa razvojnim teškoćama. Dobitnici su nagrade Međunarodnog sajma obrazovanja “Putokazi 2018” u Novom Sadu za poseban doprinos u socijalnoj inkluziji, a svoj rad predstavili su u gotovo svim nacionalnim medijima. Od 2017. godine, putem Fejsbuk grupe „Vozači velikog srca Srbija“ organizuju besplatan prevoz dece sa poteškoćama u razvoju na letovanja i zimovanja. Ova Fejsbuk grupa dobitnik je srebrne plakete dnevnog lista „Večernje novosti“ za najplemenitiji podvig godine.