(VIDEO) Bioskop Jugoslavija za februar pripremio trinaest najnovijih filmova

1107

VRBAS - Bioskop Jugoslavija će tokom celog februara emitovati najnovije igrane i animirane filmove za sve generacije i ukuse.

Filmski februar počinje crtanim filmom koji smo već imali priliku da gledamo u januaru, „Misija Arktik”, koji je na programu 5. februara od 18:00 časova. Arktička lisica Svifti radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog – arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vredan uloge, tajno zapoveda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Otom, koji ima mehaničke noge i komanduje lojalnoj vojsci neobično uljudnih sledbenika.

Istog dana od 20:00 časova moći ćete da pogledate akcioni film „Gospoda“ u režiji Gaja Ričija. Američki iseljenik Miki Pirson (Metju Mekonahi) je u Londonu izgradio profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vest da zauvek želi da se povuče iz tog posla, pokreće se niz zavera, podmićivanja i ucenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.

Animirani film „Frka“ najmlađi će moći da pogledaju 6, 7. i 8. februara od 18:00 sati. Otkako je bio štene, Frka živi lagodnim životom. Živi u velikoj vili, jede sočne odreske, spava na najfinijoj posteljini i živi životom o kakvom pas može samo da sanja. Kada je ostao bez vlasnika, našao se sam na ulici, daleko od svoje kuće. Frkina naviknutost na privilegovani život čini ga klasičnim primerom ribe na suvom u ovom zastrašujućem svetu.

„Okretaj zavrtnja“ je horor film koji ćete moći da pogledate takođe 6, 7. i 8. februara, ali od 20:00 časova. Nova dadilja Kejt dolazi na seosko imanje u Mejnu kako bi brinula o dvoje dece, Flori i Majlsu, koji su nedavno ostali siročad. Ubrzo uviđa da je ponašanje dece neobično, kao i to da se u kući događaju čudne stvari. Kejt odlazi u zabranjeni deo kuće gde budi mračne sile koje opsedaju decu.

Još jedan animirani film, „Prerušeni špijun“, na repertoaru je 10, 11, 12. i 13. februara od 18:00 sati. Super špijun Lens Sterling (Vil Smit) i naučnik Volter Beket (Tom Holand) su potpune suprotnosti. Lens je prefinjen, ljubazan, uglađen. Volter nije, ali on taj nedostatak socijalnih veština nadoknađuje svojom genijalnošću i inovacijama, stvarajući sjajne gedžete koje Lens koristi u njegovim epskim misijama. Kada se desi neočekivani obrt, Volter i Lens iznenada dolaze u situaciju da moraju da se oslone jedan na drugog na potpuno novi način. Ukoliko ovaj čudan tandem ne nauči da funkcioniše kao tim, ceo svet će biti u opasnosti.

Romantičnu dramu „Male žene“ rađenu po knjizi Lujze Mej Alkot, moći ćete da pogledate 10. i 11. februara od 20:00 časova. Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da da svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mesto pod suncem.

Film „Grudi“ Marije Perović, koji možete da pogledate 12. i 13. februara od 20:00 časova, vodi nas u Nikšić na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju ovim povodom. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Ruska romantična drama „Led 2“ na programu je 14, 18. i 19. februara od 20:00 časova. Šta se tačno dešava u onom delu bajki nakon venčanja princa i princeze kada kažu „živeli su srećno do kraja života“? Nekoliko godina kasnije, glavni likovi ove ledene bajke – Nađa, prvakinja u umetnčkom klizanju i vrhunski hokejaš Saša, žive kao srećna porodica odgajajući svoju ćerkicu. Sve deluje savršeno do nemilog događaja koji će zauvek promeniti njihove živote.

„Sonikov film“, čija je radnja inspirisana SEGA igricom sa plavim ježom, moći ćete da pogledate 14, 18. i 19. februara od 18:00 časova. Radnja filma prati Sonika koji pokušava da upravlja svojim životom na Zemlji i odnosom sa novim, najboljim prijateljem, čovekom Tomom (Džejms Marsden). Sonik i Tom će udružiti snage u pokušaju da spreče ozloglašenog doktora Robotnika (Džim Keri), koji želi da uhvati Sonika i iskoristi njegove nemerljive moći kako bi uspostavio dominaciju nad čitavim svetom.

Avantura „Zov divljine“ na programu je 20, 21. i 22. februara od 18:00 sati. Kao novajlija zaposlen u ekipi pasa koji vuku sanke za dostavljanje pošte, a kasnije i vođa tima, Bak doživljava avanturu života i konačno pronalazi svoj mir kada postaje sam svoj gazda. Zov divljine koristi vrhunske vizuelne efekte i tehnologiju animacije kako bi životinje u filmu učinile potpuno realističnim i emocionalno autentičnim likovima.

„Marica i Ivica“ je horor sa elementima naučne fantastike koji možete da pogledate 20, 21. i 22. februara od 20:00 časova. U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natera da napuste svoj dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Deca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mestom za spavanje pa im se to učini kao idealno mesto za odmor. Ubrzo počinju da primećuju čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju da izbijaju na površinu.

Animirani film „Tajna izgubljenog kraljevsta“ na repertoaru je 28. i 29. februara od 18:00 sati. „Tajna izgubljenog kraljevstva“ prati hrabrog Mozlija i njegovu porodicu u potrazi za mitskim kraljevstvom Torifanta. Torifanti su inteligentna bića koja umeju da govore, ali sada žive kao robovi ljudima. Kako bi oslobodio svoju porodicu, naš junak kreće na neizvesno putovanje, u nadi da će naći pomoć i odgovore o svom poreklu. Na tom putu upoznaje neobičnu družinu Torifanta iz obećane zemlje, koji ga odvode do čudesnog grada “Uspravnih” koji krije veliku tajnu njegovog naroda.

„Ko šef“ je američka komedija koju možete da pogledate takođe 28. i 29. februara, ali od 20:00 sati. Najbolje prijateljice Mia i Mel uživaju u životu, vodeći njihovu kozmetičku kompaniju, koju su stvorile od nule. Nažalost, zapadaju u finansijske problem, kada dobijaju više nego primamljivu ponudu od neprikosnovenog maga kozmetiče industrije, Kler Lune. Ta ponuda dovešće u pitanje prijateljstvo koje između Mie i Mel traje godinama.

Cena ulaznice je 250 dinara, a više informacija dobićete na telefon 021/707-501.