PK Bjelica počeo sa pripremama, prethodna sezona najuspešnija do sada

460

VRBAS - Na zvaničnim takmičenjima na prvenstvima Plivačkog saveza Srbije i Vojvodine, PK "Bjelica" Vrbas je osvojio 29 medalja u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji u 2019. godini, što je do sada najveći uspeh kluba koji već trinaest godina postoji.

Jelena Kosović (desno) / Foto: PK Bjelica

Medalje su osvojili:

  • Marija Krajinović – pionir vicešampion Srbije, dvostruki prvak Vojvodine, ukupno šest medalja
  • Lenka Kozomora – pionir vicešampion Srbije, prvak Vojvodine, ukupno pet medalja
  • Štafeta 4×50 mix (Mina Mandić, Marija Krajinović, Lenka Kozomora, Mina Bajagić) pioniri-bronzana medalja
  • Nađa Igrački, kadet – srebro, prvenstvo Vojvodine
  • Sara Pavljuk, kadet – srebro, prvenstvo Vojvodine, najtrofejniji plivač „Bjelice“ koji je osvojio 30 pehara u zemlji i inostranstvu kao najbolji u svojoj kategoriji
  • Jelena Kosović, junior i apsolutna kategorija, trostruki prvak Vojvodine, vicešampion Srbije. Ukupno 10 medalja
  • Milena Mandić junior i apsolutna kategorija, dvostruki vicešampion Vojvodine. Osvajač pet medalja

Školski republički prvaci u 2019. su Jelena Kosović, Ema Pavljuk, Sara Pavljuk

Ne samo da su odlični plivači nego u klubu naglašavaju da su u školi svi vukovci, što još više daje na težini njihovog uspeha, jer svakodnevno utroše po tri sata trenirajući.

Posebno izdvajamo rezultate Jelene Kosović koja se izborila za dva A finala u seniorskoj konkurenciji u tehnici delfin, iako ima samo 15 godina. Osim srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji, gde je plivala sa dve godine starijima od sebe, osvojila je i iznenađujuće peto mesto kao senior. Jelena je bila državni prvak kao pionir i kadet, a sada nastavlja da uzima medalje u juniorskoj konkurenciji iako je dve godine mlađa od konkurenata. U klubu očekuju ubrzo osvajanje i seniorske medalje jer je to jedinstven primer u PK „Bjelica“ da plivač osvaja medalje od pionirske do seniorske kategorije.

Posebno su ponosni na jubilarni 10. međunarodni plivački miting “Bjelica”, kup gde su ugostili 400 plivača iz zemlje i inostranstva. Do sada su učestvovale ekipe iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Nemačke, Engleske i Kenije. Ovaj miting je odlična promocija kako kluba tako i grada Vrbasa.

Stručni rad u klubu je veoma kvalitetan jer u njemu rade četiri profesora fizičkog vaspitanja, licencirani treneri plivanja. Jedan od trenera je na trećoj godini doktorskih studija i ubrzo će postati doktor nauka.

Sada kreću pripreme za Prvenstvo Vojvodine i Srbije gde očekuju kao i do sada odlične rezultate. Prvi deo priprema biće u Vrbasu, a ostatak u Bečeju na bazenu. Dok se stariji plivači spremaju za državna prvenstva, mlađi takmičari odlaze 21. februara u Banjaluku na međunarodni plivački miting „Mladost“.

Klub broji u proseku 50 članova. Treninzi se održavaju svakodnevno pre i posle podne sem nedeljom, a nove članove primaju svakog dana (uzrasta od četiri godine pa naviše). Svi koji žele da treniraju sa šampionima mogu da pozovu trenera Miloša na 060/668-48-74.