Premijera predstave „Bog“ 15. februara u crvenačkom pozorištu

454

CRVENKA - Pozorište "Stevan Sremac" iz Crvenke premijerno će izvesti predstavu "Bog" 15. februara, s početkom u 20:00 časova.

Adptaciju teksta Vudija Alena i režiju potpisuje Petar Jovanović, koji je zadužen i za scenografiju, kostim, dizajn svetla i izbor muzike. Pred crvenačkom publikom zaigraće Zoran Radulović, Dušan Nikolić, Cvijeta Jovanović Mučalica, Milan Ivanić, Gordana Mešter, Miloran Bjelan, Biljana Bjelan i Zoran Ružičić.

Petar Jovanović rođen je 16. jula 1981. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu školu, Nižu muzičku školu “Isidor Bajić” i potom Gimnaziju “Svetozar Marković”. Diplomirao je 2004. godine multimedijalnu režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Bora Draškovića. Njegov diplomski rad, dokumentarni film Zemlja vajaje, prikazivan je na brojnim festivalima i osvojio je nekoliko nagrada, među kojima je i Zlatna medalja grada Beograda na 52. Festivalu kratkog metra. Na poziciji pomoćnika reditelja učestvovao je u realizaciji više dugometražnih igranih filmova i TV serija. Kao TV reditelj bio angažovan na projektima Radio-televizije Vojvodine, kao i nezavisnim produkcijama. Među njegovim radovima u pozorištu nalaze se naslovi kao što su Emigranti i Policija, ili čemu sve ovo? Slavomira Mrožeka, Parastos u belom, Miroslava Antića, Bog masakra Jasmine Reze, Državni posao D. Banjca, N. Škorića i D. Ćirjakovića, Danas nam je divno dno D. LJubičića i V. Žanetića, Govorna mana, Gorana Markovića, Buba u uhu Ž. Fejdoa, Sakati Bili sa Inišmana M. Mekdone, itd.

Od 2017. godine docent je na smeru Kreativna produkcija fakulteta FEFA u Beogradu.

Živi u Novom Sadu.