JKP Komunalac Vrbas raspisuje likovno-literarni konkurs povodom Svetskog dana voda

964

VRBAS - Javno komunalno preduzeće Komunalac Vrbas raspisalo je dečji likovno-literarni konkurs povodom 22. marta, Svetskog dana voda, sa željom da podstakne najmlađe da razmišljaju o vodi i njenom značaju za celokupan život na planeti Zemlji.

Konkurs na temu „Život u kapi vode“ otvoren je od 14. februara 2020. godine, a radove je potrebno dostaviti na adresu JKP Komunalac Vrbas, Save Kovačevića 87, 21460 Vrbas, do 13. marta 2020. godine u 14:00 časova.

Učesnici likovnog konkursa: Predškolci (od pet do sedam godina starosti), učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola sa teritorije opštine Vrbas.

Učesnici literarnog konkursa: Učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola sa teritorije opštine Vrbas.

Likovne radove treba dostaviti na bloku školskih dimenzija. Dozvoljene su sve crtačke i slikarske tehnike. Pesme ili kratke priče dostavljati otkucane u dva primerka. Ukoliko su napisane na nekom od jezika nacionalnih manjina potrebno je priložiti i njihov prevod.

Način prijavljivanja: Učesnici konkursa radove mogu da predaju učiteljima, nastavnicima, odnosno, profesorima srpskog jezika i likovne kulture (ili osobi koju odredi škola), a oni će ih dalje distribuirati putem pošte, doneti direktno na pisarnicu JKP „Komunalac“ Vrbas ili u kncelariju Sektora marketinga. Radovi se mogu doneti i lično.

Na poleđini svakog likovnog i literarnog rada, obavezno navesti sledeće podatke:

  • ime i prezime autora
  • naziv vrtića ili škole, razred i odeljenje i kontakt telefon
  • ime i prezime vaspitača, učitelja, nastavnika ili profesora

Radovi bez traženih podataka ne mogu učestvovati na konkursu. Jedan autor na konkurs može poslati najviše po jedan likovni ili literarni rad.

Od svih blagovremeno pristiglih likovnih i literarnih radova, stručni žiri će napraviti selekciju od po tri najbolja u svakoj uzrasnoj kategoriji. Likovni i literarni radovi biće izloženi i na dečjem odeljenju Biblioteke „Danilo Kiš“ u Vrbasu. Nakon toga radovi će biti izloženi u šalter sali JKP „Komunalac“, na sajtu i zvaničnoj Fejsbuk stranici preduzeća.

Organizator konkursa obezbediće prigodne nagrade i odgovarajuće diplome za po tri najbolja likovna i literarna rada u svim uzrasnim kategorijama.

Svečana dodela nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova održaće se u Gradskoj biblioteci „Danilo Kiš“, u ponedeljak 23. marta 2020. godine u 12:00 časova, o čemu će autori nagrađenih radova biti pravovremeno obavešteni.

Događaju će prisustvovati autori radova koji su ušli u selekciju najboljih likovnih i literarnih radova sa pratiocima. Skup će otvoriti predstavnici JKP „Komunalac“ Vrbas. Nakon svečane dodela nagrada sledi otvaranje izložbe najboljih likovnih radova po oceni žirija, po deset iz svake uzrasne kategorije.

Napomena: Radovi se ne vraćaju, a organizator konkursa zadržava pravo da ih iskoristi kao ilustracije u svojim publikacijama i reklamnim materijalima, bez naknade.

„Nastojimo da kod dece probudimo svest da vodu treba čuvati i štedeti, jer nas stručnjaci upozoravaju da u budućnosti snabdevanje pijaćom vodom može biti veliki problem. JKP Komunalac se, pored ostalog, bavi i vodosnabdevanjem, pa je jedan od zadatka preduzeća da javnost edukuje o značaju vodnog resursa. Od svih nas zavisi koliko ćemo imati vode i kakvu vodu ćemo piti u budućnosti“, kažu u Komunalcu.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti pozivom Sektora marketinga na brojeve telefona 021/706-575 i 064/847-58-33, 064/805-74-35 i 064/847-58-37. Mejl adresa: [email protected].

Više informacija o radu Komunalca potražite na Facebook stranici JKP Komunalac Vrbas ili na sajtu komunalacvrbas.rs.