Najmlađi karatisti Crvenke započeli kvalifikacije za Prvenstvo Srbije

508

CRVENKA - Nakon uspešnog nastupa na međunarodnom memorijalnom turniru "Igor Anđelković" u Somboru, najmlađi karatisti Crvenke su 16. februara u Odžacima nastupili i na Prvenstvu Zone Bačka za poletarce, pionire i nade.

Foto: KK Crvenka

Ovo takmičenje je za najmlađe kategorije do 14 godina predstavljalo prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Vojvodine, odnosno Prvenstvo Srbije.

Zabeleženi su sledeći uspesi:


U ekipnoj konkurenciji pionira 2009. godište u katama, kata tim Crvenke u sastavu: Jovan Lukić, Dušan Grabež i Neven Metikoš osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju.

U konkurenciji poletarki 2011. godište u katama pojedinačno klasa D (narandžasti pojas), Helena Mirović Jones je osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

U konkurenciji pionirki 2010. godište u katama pojedinačno klasa D (narandžasti pojas), Sara Sabo je osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

U konkurenciji pionira 2010. godište u katama pojedinačno klasa C (zeleni pojas), Danijel Došlić je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.

U konkurenciji pionira 2009. godište u katama pojedinačno u klasi D (narandžasti pojas) Nemanja Jošanović je osvojio treće mesto i bronzanu medalju, dok je u klasi C (zeleni pojas) Neven Metikoš osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, a Dušan Grabež drugo mesto i srebrnu medalju. U klasi B (plavi pojas) Jovan Lukić je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju.

Ukupno je osvojeno osam medalja od čega jedna ekipno (srebrna) i sedam pojedinačno (dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane).

Svi navedeni takmičari pojedinačno sa medaljama i ekipa u katama su se plasirali na Prvenstvo Vojvodine za mlađe kategorije, koje će se održati 1. marta u Staroj Pazovi.