Bokseri „Čarnoka“ beleže uspehe od početka godine

593

VRBAS - Ove godine Bokserski klub "Čarnok" Vrbas je veoma uspešno otpočeo takmičarsku sezonu.

Tako su u januaru, na „9. Kupu nacija za žene“ održanom u Somboru uz učešće 28 država, članice kluba Dajana Grmuša i Ivana Čizmar, koje su učestvovale u sastavu reprezentacije Srbije, osvojile bronzane medalje. One su pokazale svu lepotu ove plemenite veštine i uspešno se borile za svoju državu i klub.

U prvom kolu Prve Sever Lige održanom 15. februara u Novom Sadu, Dajana Grmuša je osvojila pehar za najbolju seniorku. Vatreno krštenje su imali najmlađi članovi BK “Čarnok“, Ivana Čizmar i Ognjen Sjekloća, koji su pokazali veliku srčanost i potvrdili mišljenje trenera da su upravo oni nove uzdanice kluba.

Najnoviji uspesi boksera „Čarnoka“ tiču se učešća na međunarodnom turniru „Euro kup“ u Bijeljini održanom od 20. do 23. februara. U sastavu reprezentacije Srbije na ovom turniru učestvovali su članovi kluba Dajana Grmuša, Dušan Drinčić i Stefan Camović.

„Euro kup se nalazi u kalendaru takmičenja Evropske bokserske federacije, što govori o njegovoj ozbiljnosti i veličini. Reč je o izuzetno kvalitetnom takmičenju na kome je učestvovalo 18 država sa prvim postavama svojih selekcija. Stefan Camović je u kategoriji do 64 kg uzeo zlatnu medalju nakon dve borbe. U prvoj borbi je savladao odličnog borca Kršo Ermana iz BIH, rezultatom 5:0. Drugog dana takmičenja, nakon lavovske borbe, rezultatom 5:0 porazio je Liješević Danijela iz Crne Gore. Odličan francuski borac Baraia je predao finalni meč sa Camovićem. Stefan je tokom borbi zadobio ozbiljnu povredu desne arkade. Formirao se veliki podliv iznad oka, ali njegova želja za pobedom bila je važnija od povrede“, izjavio je predsednik kluba Željko Žmukić.

Boks je specifično lep sport, ali i izuzetno naporan i kompleksan. Takmičarska sezona u BK „Čarnok“ traje cele godine i za boksere nema pauze. Trenažno je povezana 2019. i 2020. godina. Takmičenja iz poslednjih dana protekle godine nastavila su se u januaru tekuće godine.

„Za naše najbolje boksere poput Camovića, Nikčevića, Drinčića, Jajića, Grmuše, Bril, Sjekloće, Čizmar i drugih nema odmora. Oni se konstantno nalaze u trenažnom procesu većeg ili manjeg intenziteta, u zavisnosti od takmičenja za koje ih spremamo. Naredna tri meseca imamo borbe svakog vikenda i one traju po par dana. Sa ponosom možemo reći da se u našim redovima nalaze neki od najboljih boksera Srbije, što je rezultat klupskog rada i njihove požrtvovanosti. Treninzi su izuzetno teški i naporni, od svakog takmičara zahtevam maksimalnu koncentraciju i disciplinu i rezultat je vidljiv. Vremenom smo im iz glave izbili misao da talenat može da nadomesti fizičku spremu. To je zabluda, samo posvećen i naporan rad vodi do rezultata. Talenat za boks daje samo završnu formu“, ističe trener Igor Škundrić.

Već za dva dana mlade boksere BK „Čarnok“ očekuje pojedinačno Prvenstvo Vojvodine u Šidu. Takmičenje će trajati od 28. februara do 1. marta 2020. godine, a učestvovaće 10 takmičara iz ovog renomiranog kluba. Nakon toga sledi pojedinačno Prvenstvo Srbije u Somboru od 3. do 8. marta za mlade, juniorke i kadetkinje, pa 21. marta drugo kolo lige Sever u Gakovu, potom Evropsko prvenstvo, 4. Juniorski kup nacija, Vojvođanska zlatna rukavica, Beogradski pobednik…

„Nema predaha za rukovodstvo i članove BK „Čarnok“ Vrbas. Borba se vodi u ringu, ali i van njega, problem predstavljaju finansije jer nemamo sopstvene prihode, ne naplaćujemo članarinu, a troškove takmičenja, smeštaja, ishrane i opreme snosi klub. Željko Žmukić i ja izdvajamo lična primanja kako bi klub mogao da nastavi sa radom. Opština Vrbas pomaže rad kluba. Njihovu punu podršku očekujemo i nadalje, kako bi vrbaski šampioni utabali put do evropskih i svetskih medalja“, naveo je trener Škundrić.

Očekivanja ljubitelja ove plemenite veštine je da bokseri „Čarnoka“ u narednom periodu potvrde svoju dobru formu, veštinu i prepoznatljiv stil i sa takmičenja donesu nova odličja.