Počeli da pristižu radovi na konkurs „Život u kapi vode“, organizatori obezbedili vredne nagrade

1534

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas, u saradnji sa Opštinom Vrbas i Narodnom bibliotekom "Danilo Kiš", raspisalo je četvrti po redu likovno-literarni konkurs povodom Dana voda 22. marta, na temu "Život u kapi vode". Konkurs je otvoren 14. februara i trajaće do 13. marta 2020.

Zbog velike potrošnje i sve većeg zagađenja čistu vodu neki već nazivaju plavim zlatom. Ukoliko ne povedemo više računa, čistu vodu nećemo imati u budućnosti, upozoravaju stručnjaci. Cilj konkursa je da kod najmlađih probudimo svest o značaju vode koju treba čuvati i štedeti.

Na konkursu mogu da učestvuju predškolci i učenici osnovnih i srednjih škola koji žive na teritoriji opštine Vrbas. Deca koja vole da stvaraju radove bilo kojih crtačkih i slikarskih tehnika ili da pišu poeziju i prozu svoja dela mogu poslati poštom ili direktno na pisarnicu JKP Komunalac Vrbas u Ulici Save Kovačevića 87. Na poleđini svakog likovnog i literarnog rada obavezno je napisati ime i prezime autora, naziv vrtića ili škole, razred i odeljenje i kontakt telefon kao i ime i prezime vaspitača, učitelja, nastavnika ili profesora.

Stručni žiri doneće odluku o nagrađenim radovima. Svečana dodela nagrada i otvaranje izložbe najboljih radova održaće se u ponedeljak, 23. marta, sa početkom u 12:00 časova u Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“. Organizator je obezbedio vredne nagrade za autore najboljih radova.

U cilju promovisanja konkursa Sektor marketinga JKP „Komunalac“ Vrbas ove nedelje posetio je Predškolsku ustanovu „Boško Buha“ u Vrbasu. Od sledeće nedelje promociju ćemo nastaviti u osnovnim i srednjim školama u opštini Vrbas.

„Za nagradni konkurs JKP „Komunalac“ Vrbas prethodnih godina vladalo je veliko interesovanje. Verujemo da će se i ove godine mališani odazvati konkursu i pokazati svoju kreativnost“, poručuju iz „Komunalca“.

Pogledajte najavu konkursa:

Više informacija o radu Komunalca potražite na Facebook stranici JKP Komunalac Vrbas ili na sajtu komunalacvrbas.rs.