Somborci završili obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, u martu kreće edukacija u Kuli

371

SOMBOR - U Somboru završen drugi dan obuke pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“ u organizaciji Filijale Sombor, Nacionalne službe za zapošljavanje. Obuku je uspešno završilo 51 nezaposleno lica koje je iskazalo interesovanje za pokretanje sopstvenog biznisa.

Foto: NZS

Programi samozapošljavanja su jedna od mera aktivne politike zapošljavanja za koju nezaposlena lica iskazuju interesovanje jer žele da budu samostalni u radu i da se bave delatnostima u kojima prepoznaju svoje sklonosti i interesovanja.

Ova obuka je jedna od aktivnosti koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, na kojoj se polaznici edukuju o prednostima i rizicima preduzetništva, na koji način se registruje delatnost, kako se ispituje tržište rada, poreskim regulativama, te na koji način se izrađuje biznis plan. Obuka predstavlja uslov za učešće na javnim pozivima za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

Sledeća obuka za buduće preduzetnike biće organizovana 12.03.2020. u Kuli u Sali Skupštine opštine Kula, Lenjinova broj 11.