Održana sednica Aktiva direktora škola opštine Kula povodom aktuelne epidemiološke situacije

2302

KULA - Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da je jedina tačka i osnovna tema, bila aktuelna epidemiološka situacija – infekcija Korona virusom u zemlji i inostranstvu, kao i preduzimanje preventivnih mera za isti.

Foto: kula.rs

Na sednici su doneti zaključci, koji se ogledaju u tome da se posveti posebna pažnja u informisanju građana. Opština je uradila plakate koji će biti postavljeni na svim javnim ustanovama, u svim školama, vrtićima, domovima zdravlja, mesnim zajednicima, a ujedno je i apelovao na građane da se pridržavaju uputstva koja su dobili u medijima.

Takođe, Opština je opredelila preko 3.500.000,00 za nabavku higijenskih sredstava za škole i predškolske ustanove, a preporuka je i da se svi skupovi gde može biti više od 50 ljudi otkažu. Predsednik Miljanić je dodao da nema prostora za paniku, jer su i Republika i Opština preduzele sve neophodne mere, ali je potrebno ozbiljno shvatiti situaciju.

Sednici je prisustvovao i direktor Doma zdravlja Kula Dr Žarko Ševin, koji je naglasio da nema mesta za paniku, ali da ima mesta za oprez i apelovao na sve građane da maksimalno pojačaju mere lične higijene, da slušaju savete lekara i istovremeno informisao javnost da ukoliko imaju povišenu temperaturu, kašalj, pojačan sekret iz nosa, kijavicu, otežano disanje i uopšte stanje slično gripu, da bi bilo najbolje da telefonskim putem kontaktira nadležnu ambulantu kako ne bi njegov boravak u čekaonici predstavljo rizik za dalje širenje infekcije.