Saopštenje povodom vanrednog stanja

11620

KULA - Povodom Odluke o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, na hitnom sastanku rukovodstva opštine Kula, a u skladu sa ovlašćenjima u vanrednim situacijama, donešene su sledeće Odluke:

1. Prestaju sa radom svi Domovi kulture, Kulturni centar i Likovna galerija, Sportski centar i Turistička organizacija opštine Kula.

2. Opštinska uprava – radiće inspekcijske službe, Odsek za vanredne situacije, a ostale službe će raditi sa minimalnim brojem zaposlenih. Nalaža se načelniku Opštinske uprave da ostalim službama omogući rad od kuće i obezbedi neophodna tehnička sredstva.

3. Komunalna preduzeća na teritoriji opštine Kula – Redovno obavljaju poslove vodosnadbevanja, čistoće i pogrebne službe, a direktorima se nalaže da obezbede maske, rukavice i dezinfekciona sredstva za zaposlene. Administrativne službe komunalnih preduzeća neće raditi, a direktorima se nalaže da obezbede tehničke uslove za rad od kuće neophodnih administrativnih službi.

4. Pijace na teritoriji opštine Kula prestaju sa radom.

5. Prijavljivanje volontera biće od 10 časova. Uputstvo o prijavljivanju kao i kriterijumi izbora biće naknadno definisani, Koordinator tima volontera za pomoć starima biće Marko Košutić.

6. Javni prevoz (Prevoznik „Putokaz“) u ponedeljak 16.03.2020. obavlja se po ustaljenom redu vožnje dok će redukovani red vožnje (od 17.03.2020.) biti objavljen naknadno.

7. Novo radno vreme ugostiteljskih objekata biće objavljeno nakon dobijanja nove uredbe.

8. Nalaže se sekretarima Mesnih zajednica da po uputstu koje će im biti dostavljeno organizuju kol centar za pomoć i informisanje starih i ugroženih lica.