Prvi maj u Kuli u toku vanrednog stanja i policijskog časa

419

Prvi maj, međunarodni praznik rada, dan kada se odaje počast pripadnicima radničkog pokreta prvomajskim urankom i šetnjama. Već dugi niz godina, u Srbiji se proslavlja u prirodi uz kampovanje, roštilj ili paprikaš.

Kuljani su ovaj praznik najčešće provodili na „Planinarskom“ ili na Kulskom jezeru. To su, oduvek, dve najposećenije destinacije, kao i asocijacije na Prvi maj u Kuli. Na planinarski su odlazili većinom kamperi, dok su se za jezero opredeljivali oni koji žele da provedu dan u luna parku, koji tamo bude postavljen i prvog i drugog maja.

Ove godine, nažalost, proslava Prvog maja je otkazana s obzirom na okolnosti u državi i svetu. Policijski čas ograničio nas je na prostor našeg porodičnog doma ili vikendice. Kampovanje u prirodi zamenili smo roštiljem u dvorištu. Vožnju ringišpilom zamenili smo društvenim igrama u krugu porodice. Ni vreme nas nije poslužilo.

U svakom slučaju, zdravlje je bitnije od svakog kampovanja i druženja u prirodi. Tako da se Prvi maj odlaže do daljnjeg, za one koji se u međuvremenu, nisu snašli.

Obzirom na policijski čas koji je bio aktuelan u vreme ovog praznika, mi se možemo prisetiti kako je to izgledalo prošle godine u Kuli.

 

Izletište Planinarski u Kuli