Otvaranje vrtića u opštini Vrbas

420

Od danas, 14.maja, počinju sa radom vrtići, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite. U Vrbasu trenutno, ne vlada velika zainteresovanost. Otvorene su dve predškolske ustanove u samom Vrbasu, "Poletarac" i "Zvezdica", a u ostalim naseljenim mestima u opštini otvoren je po jedan objekat.

Nebojša Dešić, zamenik upravnika predškolske ustanove, rekao je za RTV da se dezinfekcija objekata vrši u saradnji sa kriznim štabom, mesnim zajednicama i javnim preduzećem „Komunalac“. Uređuju se radne sobe, dezinfikuju igračke i sanitarni čvorovi. Radno vreme vrtića ostaje isto, od 5.30 do 15.30 časova. Roditelj je dužan da dovede dete do 7.45, do vrata gde ga preuzima vaspitač i meri mu temperaturu.

Roditelji su takođe, dužni da donesu potvrdu od pedijatra ne stariju od sedam dana i potvrdu o zaposlenju, odnosno da su radno angažovani u tom periodu. Deca bi trebalo da provode što više vremena napolju, ukoliko to vremenski uslovi dozvoljavaju. U grupama ne sme biti više od desetoro dece i grupe ne smeju da se mešaju.

Što se tiče upisa u vrtić, elektronska prijava traje do 15. maja i može se vršiti preko sajta eUprave ili na sajtu vrtića.