Iz pokrajinskog budžeta više od 204 miliona dinara za obrazovanje

97

Iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine saznajemo da je više od 204 miliona dinara odobreno na ime konkursa iz oblasti obrazovanja i nacionalnih manjina u Vojvodini.

Foto: pixabay.com

Sekretarijat je objavio rezultate šest konkursa, po tri iz oblasti obrazovanja i iz oblasti nacionalnih manjina.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata namenjeno je 26,5 miliona dinara  osnovnim i srednjim školama za nabavku opreme, 102 miliona za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji Vojvodine i 20,2 miliona za programe i projekte u oblasti obrazovanja.

Od 20,2 miliona za programe i projekte u oblasti obrazovanja, 14,7 miliona namenjeno je za udruženjai za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i regionalne centre za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Odobreno je 3,7 miliona za realizaciju bilingvalne nastave, 1,1 milion za programe i projekte obrazovno-vaspitnih ustanova koje izdaju u zakup školski prostor i 700.000 dinara za programe i projekte u okviru predškolskog obrazovanja.

Ove godine dodeljeno je ukupno 56 miliona dinara za konkurse iz oblasti nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica.

Pokrajinska vlada / Foto: Wikimedia Commons

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar,  Mihalj Njilaš rekao je da očekuje da će se do kraja godine sprovesti potpisivanje ugovora, nabavka i isporučivanje opreme u skladu sa mogućnostima budžeta,  kao i da će programi i projekti biti realizovani.

Rezultate konkursa možete pronaći na sajtu Pokrajinske vlade.