Zdravko Mišović o Kulskoj ligi trčanja i Trci prijateljstva

607

KULA - Pre nego što je stigla zvanična informacija u „5 do 12”, za kulsku „Ligu trčanja” i „Trku prijateljstva”, portal Naše Mesto je imao divno ćaskanje sa idejnim tvorcem i organizatorom ovih sportskih događaja, Zdravkom Mišovićem.

zdravko misovic

Da li se ove godine Kulska liga trčanja održava 16.05. i kakav je odziv učesnika s obzirom na situaciju COVID-19 kojoj svedočimo?

Nastavak Kulske lige trčanja će biti 16.05.2020. Subota u 18h. Dužina 5km. Slabljenjem virusa COVID-19 i popuštanjem strožijih mera i uz preporuke i poštovanje mera zaštite od Vlade Republike Srbije i  Ministarstva omladine i sporta dozvoljene su sportske aktivnosti  na otvorenom. Tako da ne postoji  nijedan razlog da ne nastavimo tamo gde smo stali. Posle dva meseca ovo  svi jedva čekamo. Očekujemo učešće mnogih članova našeg kluba kao i gostiju sa strane. Mislim da će kao i uvek pobediti sport i trčanje i da ćemo uspešno nastaviti i negovati  važnosti  bavljenja sportom i rekreacijom. Dobro došli!

Na kojoj teritoriji Kule se odigrava Kulska liga trčanja?

Kulska liga trčanja se održava na Savinoselskom putu sa startom i okupljanjem na parkingu fabrike „Tehnika” na Krsturskom putu, kao i prethodne dve godine. Maršuta je 2,5 km u jednom pravcu i nazad, istim putem 2,5km.

Da li postoji nešto od propratnih događaja?

U planu je organizovanje škole trčanja za decu i odrasle ali zbog situacije oko virusa sve je momentalno stalo, organizovanje vaše i naše Trke Prijateljstva, organizacija i odlazak na druge trke u Srbiji i regionu, saradnja i humanitarni rad.

zdravko misovic

Da li imate definitivne informacije o čuvenoj Trci prijateljstva na ulicama Kule?

Informacije o tačnom datumu Trke Prijateljstva u Kuli moramo sačekati bukvalno još 2-3 dana. Zbog situacije oko virusa mnoge stvari su stale dva meseca i pokušavamo da bude u prvobitnom terminu koji je zakazan za 20.06.2020. Da organizujemo i tako ne poremetimo druge trke. Nažalost imamo malo vremena i posledice ćemo svi osetiti. Čekamo garancije države i lokalne samouprave o dozvoli za okupljanje. Lično moje mišljenje i većine članova uprave i  OO trke  je da bude 01.08.2020. Drugi termin je  logičniji zbog više vremena, prilike za bolju organizaciju i još  više popuštanje mera i dozvole  javnih skupova. Kakva god bude odluka očekujte uvek ono najbolje u tom trenutku. Svi  jedva čekamo da krenu trke a Kula će svakako biti jedna od prvih u Srbiji i regionu. Očekujemo najkvalitetniju trku do sada a verujemo da ni masovnost neće izostati. Kao i uvek Kula je ljubav, strast, energija, prijateljstvo.

Pored evidentne afirmacije sporta i zdravog života, da li ideja o ovakvim događajima sadrži još nešto što biste hteli da istaknete?

Trka Prijateljstva je, pre svega, jedna sportska priča. Povezivanje ljudi i organizatora iz Srbije i regiona. Kao i svake godine ima humanitarni karakter, promocija jednakosti i saradnja sa Crvenim Krstom Kula, osobama ometenim u razvoju „Plava Ptica Kula”, promocija drugih organizatora trka i nevladinih i humanitarnih organizacija, društvena odgovornost.

kulska liga trcanja

liga trcanja

kulska liga trcanja

kulska liga trcanja