KULA – Nagrađivanje najboljih studenata počeće prve nedelje juna

1179

Pričali smo sa studentima osnovnih i master studija kako su se snalazili u novonastaloj situaciji i uslovima onlajn učenja usled korona virusa. 

Izvor: https://www.freepik.com/

Katarina Perović (21) i Nađa Šljivančanin (22) studenti osnovnih studija, za naš portal rekle su da je učenje u toku vanredne situacije bio veliki zalogaj, kako za njih dve tako i za ostale studente i profesore. Fakulteti su se maksimalno potrudili da im izađu u susret i obezbede što bolje realizovanje online predavanja. Nije bilo lako savladati gradivo ali je bilo dosta inspirativno i interesantno. Nađa je najviše spremala predmete za aprilski rok jer je imala više vremena za učenje istih, Katarina je svoje vreme usmerila na predmete koji je zanimaju više od ostalih, dok se Marija Horn (24), student master studija, trudila da balansira između novih i starih predmeta kako bi što pre položila sve ispite i fokusirala se na pisanje master rada. Sve tri su se složile da im je vanredna situacija pokazala koliko neke stvari mogu da urade same, kao i koliko u svemu mogu da pronađu dodatnu inspiraciju i motivaciju da nauče i savladaju nešto novo.

Međutim, svima je najteže palo odlaganje aprilskog roka i samim tim nagomilavanje nepoloženih ispita. Slušanje predavanja bilo je omogućeno preko raznih aplikacija. Profesori su pratili prisutnost studenata na predavanju i na taj način im dodeljivali bodove za prisutnost.

Iz Opštinske Uprave u Kuli, saznali smo da će u prvoj nedelji juna biti isplaćeno nagrađivanje za najbolje studente u našoj opštini.

Sada već tradicionalno, Opština Kula nagrađuje najbolje studente koji su ostvarili najmanju prosečnu ocenu studiranja 9,00 u prethodnim godinama studija (zbirno za sve godine studiranja). Svi zainteresovani studenti podneli su svoje prijave u novembru 2019.

Ilustracija / Foto: pixabay.com