SOMBOR – Koja četiri somborska projekta su odobrena konkursima Ministarstva kulture i informisanja?

234

SOMBOR - Grad Sombor, za projekat „Somnibus 2” (Digitalni Sombor - nabavka opreme za multimedijalne sadržaje Grašalkovićeve palate), dobio je dva miliona dinara na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020“.

Foto: Wikimedia Commons

Usled pandemije virusa Covid-19, umanjena su sredstva namenjena ovogodišnjem konkursu „Gradovi u fokusu“. U odnosu na početak godine, sredstva su umanjena za 40% i to sa 135 miliona na 83,4 miliona dinara.

Sredstvima sa Konkursa za sufinansiranje i finansiranje projekata digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva finansiraće se tri somborska projekta:

  • Narodno pozorište Sombor dobilo je 800 hiljada dinara za projekat „Digitalizacija arhive Narodnog pozorišta”
  • Gradski muzej Sombor dobio je 525 hiljada za projekat „Stvaranje preduslova za digitalizaciju dokumentacije o muzejskim predmetima u depandansima Gradskog muzeja u Somboru – Spomen muzeju Batinske bitke kod Bezdana i Muzeja Podunavskih Švaba”
  • Ustanova za kulturu Galerija Milan Konjović za projekat „Obuka zaposlenih za sprovođenje svih faza digitalizacije u Galeriji Milan Konjović” dobila je 368 hiljada dinara

Podršku na ovom konkursu nije dobilo Hrvatsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Nazor” Sombor za predlog projekta „Digitalizacija arhivske građe prikupljane od 1936. godine”.

Usled rebalansa budžeta, sredstva namenjena konkursu su umanjena za 20% u odnosu na početak godine.

Izvor: soinfo.org