Kada se završava nastava na daljinu?

6619

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš doneo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o školskom kalendaru za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

Izvor: freepik.com

Radi usaglašavanja Pravilnika o izmenama pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020. godinu, koji je donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donet je ovaj pravilnik, navodi se u saopštenju.

Ova izmena doneta je usled vanrednog stanja ‒ koje je proglašeno na teritoriji Republike Srbije zbog pandemije izazvane virusom COVID 19 – čime je prilagođen način na koji se izvodi nastava u školama.

Petak, 29. maj 2020. godine je poslednji dan nastave na daljinu za sve đake.

Osmaci se zvanično raspuštaju 5. juna, dok je završetak školske godine za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole 16. jun. Prve dve nedelje juna rezervisane su za organizaciju posebnih časova, u zavisnosti od toga da li đaci dolaze na pripreme za malu maturu ili da poprave ocene.

2. juna polagaće se probni završni ispit, a mala matura 17, 18. i 19. juna. Rezultati će biti objavljeni 23. juna.

Maturanti gimnazija raspustili su se 22. maja, učenici trećeg razreda trogodišnjeg obrazovanja i četvrtog razreda stručnih škola završavaju školsku godinu 29. maja, dok je za ostale srednjoškolce kraj nastavne godine 19. jun.

4, 5. i 6. juna polagaće se velika matura, dok će 24. juna maturanti moći da se prijave za željeni fakultet.

Izvor: freepik.com