Evo kada će biti dozvoljene EKSKURZIJE, a kada PROSLAVE MATURSKIH VEČERI!

807

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da od 1. juna mogu da se organizuju đačke ekskurzije.

Izvor: freepik.com

Ministar prosvete rekao je da će maturanti koji su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.

Ja sam jutros prosledio dopise školama i oni sada imaju opciju da završe dogovorena putovanja. Cilj je da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamenska putovanje ili vaučer to mogu da uzmu. Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski kod za to, rekao je Šarčević za portal Nova.rs.

Ministar je dodao da mogu da počnu i pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna, kao i da je preporuka da se mala matura organizuje u školi ili u nekim od ustanova pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture. Učenici završnih razreda srednjih škola mogu da organizuju proslave u restoranima i hotelima.

Neka sami reše, uz sve mere bezbednosti koje važe. Ne moraju baš da prilaze blizu jedni drugima, rekao je Šarčević za portal Nova.rs.

Izvor: b92.net