APATIN – Sportski događaj „Rastanak Bratstva 1946. i Prigrevice“

996

Kako je i bilo očekivano pre početka ove, prekinute, fudbalske sezone Srpske lige Vojvodina, fudbalski klub Bratstvo 1946 seli se iz Prigrevice u Staru Pazovu, gde će biti registrovan i odigravati svoje prvenstvene susrete.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Predsednik Upravnog odbora i glavni finansijer kluba Milić Stojaković koji sa saradnicima užurbano radi na osposobljavanju terena za novi stadion, potvrdio je informaciju.

U ovom trenutku maksimalno smo skoncentrisani na sređivanje terena kako bi što spremniji dočekali start prvenstva, a ujedno da imamo svoj kutak u kome možemo obavljati treninge. Pred nama je puno obaveza, od kojih je glavna stvaranje novog tima i stručnog štaba. Udaljenost Stare Pazove u odnosu na Prigrevicu i ostala mesta, odakle je većina doskorašnjih fudbalera, je velika i to bi stvaralo poteškoće oko usklađivanja treninga i odigravanja utakmica, pa smo faktički bili prisiljeni na ovakav korak, napominje Stojaković.

Nije imao odgovor na pitanje hoće li klub i u narednoj sezoni nastupati pod istim obeležjem.

Za sada o tome nismo raspravljali. Ima još dovoljno vremena do donošenja konačne odluke. Trenutno su prioritet dobar sastav i stvaranja uslova za rad, ostalo ćemo raditi u hodu, kaže Milić Stojaković. Prisećanja radi, FK Bratstvo 1946 iz Prigrevice je poslednjih godina bio klub koji je rušio sve rekorde i dospeo do Prve lige Srbije, ali je zbog nemogućnosti da utakmice igra pred svojim navijačima mesto prepustio sadašnjem superligašu TSC iz Bačke Topole. Ova odluka da se izmeni sastav tima otvara mogućnost klubovima sa ovih prostora da angažuju nekoliko veoma kvalitetnih igrača, koji su iznenada postali slobodni fudbaleri, a o kvalitetima Ićitovića, Vejnovića, Švelja, Zorića, Bogunovića, Stankovića… suvišno je govoriti.

Izvor: 025.rs

Izvor: 025.rs