Pitate se zašto još niste dobili 100 EVRA i da li država može da povuče NOVAC sa računa?

10833

Kada ću dobiti novac, u kom roku moram da ga podignem, i da li država ukoliko to ne učinim u narednih nekoliko meseci, ima pravo da ga povuče sa računa predstavljaju tri najčešća pitanja kada govorimo o novačanoj pomoći države.

Dinari / Foto: N. Janjanin

Ukoliko ste ispravno popunili prijavu novac možete očekivati najkasnije do 7. juna kada je i poslednji rok države za isplatu. Redosled isplate ne zavisi od toga kada ste se prijavili, već od banke u kojoj imate račun. O bankama na čije će se račune puštati novac danas, sutra ili neki drugi dan, odlučuje država.

Odgovor na pitanja poput “Zašto sam ja dobila sto evra, a nije moj suprug koji je u istoj banci i koji se prijavio za pomoć isti dan kao i ja?”, je taj da je moguće i da se novac na račune jedne banke pušta iz više puta tokom nekoliko dana.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva finansija, novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne, tako da rok za podizanje novca ne postoji i država ne može da ga povuče.

“Važna informacija je i to, da ako je lice preminulo, novac će se naći u njegovoj ostavinskoj masi”, potvrđeno je u resornom ministarstvu, prenosi Blic.

Izvor: freepik.com

Izvor: blic.rs