STRAŠNO! Zagađenje došlo do Kule!

2218

Nakon našeg jučerašnjeg teksta i prijave građana i NVO Vojvođanski zeleni salaš u vezi sa puštanjem industrijskog otpada u Begejac između Kule i Crvenke, reagovao je predsednik Opštine i Pokrajinska inspekcija.

Juče smo u vezi sa ovim slučajem kontaktirali predsednika Opštine Kula, Damjana Miljanića koji nam je dao informacije da su na teren odmah izašli opštinski inspektori za ekologiju, pokrajinski inspektor i predstavnici DTD Bačka. Obišli su vodotok IK 64 kanala (Begejca) od Kule do Crvenke, kao i pogone fabrika potencijalnih zagađivača u Crvenki.

U ponedeljak očekujemo izveštaj inspekcije, pa ćemo vas obavestiti o preduzetim merama.

Portal Naše Mesto će do kraja pratiti dalja dešavanja i ne odustajemo dok se ne ustanovi ko je odgovoran za ovu ekološku katastrofu!

U rešavanje problema zagađenja vodotoka Begejca i Velikog bačkog kanala do sada je uloženo više od 800 miliona dinara od strane Opštine Kula, pokrajne, republike i EU.

Hvala savesnim građanima i NVO Vojvođanski zeleni salaš koji su još juče stupili u kontakt sa našim portalom kako bi obavestili ostale građane Opštine Kula. Zahvaljujemo se Opštini i Pokrajini koje su, u roku od sat vremena poslale inspekcije na teren.

Ovim putem apelujemo na građane Opštine Kula da zajedno čuvamo okolinu!

Svi zajedno se borimo za zdraviju životnu sredinu!