SAVINO SELO – Rešavanje problema divlje deponije

440

Nakon što smo objavili saopštenje NVO o divljoj deponiji koja se nalazi kraj vojničkog mosta u Savinom Selu kontaktirali smo Mesnu zajednicu Savino Selo.

Ova divlja deponija predstavlja dugogodišnji problem s obzirom da se čisti 3-4 puta godišnje i da, bez obzira na to, nemarom i dalje dolazi do nagomilavanja otpada.

Mesna zajednica Savino Selo ima odličnu saradnju sa komunalnim preduzećem. Oko deponije su postavljene table, redari, inspekcija često izlazi na teren, međutim tako veliki prostor je nemoguće kontrolisati 24 časa dnevno.

Dobrom voljom jednog od meštana ovog sela, poljoprivrednika koji poseduje sve potrebne mašine koje mogu pomoći u čišćenju deponije, već danas se počinje sa čišćenjem iste.

Kako kažu iz mesne zajednice Savino Selo, trenutno se razmatra opcija da se postavi video nadzor kako bi se kontrolisao ovaj deo sela i pronašli krivci koji su odgovorni za uporno nagomilavanje otpada na ovoj divljoj deponiji.

Lokalna samouprava je veoma brzo odreagovala po pitanju problema ove divlje deponije. Imajmo u vidu i to da je Opština Vrbas među prvim opštinama koje su obezbedile velika sredstva za izgradnju transferne stanice za otpad.

Moramo zajedno čuvati sredinu u kojoj živimo!