KULA – Velika količina padavina izazvala je probleme sa izlivanjem!

3483

Velika količina kiše koja je za kratko vreme pala na teritoriji opštine Kula dovela je do problema u pojedinim delovima Kule.

Atmosferska kanalizacija nije mogla da primi tako veliku količinu vode i došlo je do izlivanja na pojedinim mestima. Takođe zatrpani prolazi ispod kućnih prilaza sprečili su oticanje vode i doveli do velikih problema.

Veliki broj podruma posebno u gornjem gradu bio je poplavljen. Razlog za to je uglavnom što su atmosferski kanali potpuno zatrpani i pretvoreni u travnjake. Apelujemo i na komunalnu inspekciju da pojača kontrolu ispravnosti infrastrukture ali i na same građane da budu svesni značaja ove infrastrukture za sve nas.

Na pojedinim mestima velika količina atmosferske vode završila je u kanalizaciji, pa je došlo do kratkotrajnog izlivanja posebno u donjem gradu. Brzom intervencijom komunalnih ekipa i vatrogasane jedinice rešeni su svi problemi.

Kako smo se uverili na terenu zajedno sa ekipom JKP Komunalca i predsednik Opštine je obišao sve problematične tačke i ujedno sa otklanjanjem havarija konstatovani su svi potrebni radovi koji se preventivno moraju sprovesti u narednom periodu kako bi ubuduće bilo što manje problema.

Deo atmosferske kanalizacije iz gornjeg grada cevima je spojen na atmosfeski kanal IK 61 koji ide pored ulice Žarka Zrenjanina, zbog ogromne količine vode koja je tu završila u jednom momentu je došlo do opasnosti od izlivanja i plavljenja puta i kuca. Vodoprivredno preduzeće DTD Bačka brzo je reagovalo i započelo prepumpavanje na suprotnu stranu (ispod Velikog bačkog kanala) u IK 64, duž ulice Ive Lole Ribara.

Ovo prepumpavanje atmosferske vode prethodnih nekoliko puta izazvalo je zabrinutost građana jer su mislili da se radi o nekom nedozovljenom ispumpavanju vode. Naime atmosferska voda iz gornjeg grada, kada su u pitanju veće količine, prepumpava se u donji grad, kako su nam i ovom prilikom objasnili u komunalnom preduzeću.