VRBAS – Ulepšavanje terena „Mala škola“ u Vrbasu

572

 Proteklog vikenda na terenima “male skole” odazvali su se pozivu i umetnici koji su ceo dan ulepšavali ulaz iscrtavajući murale.

Organizatori akcije, ovim putem želeli su da iskažu veliku zahvalnost našim istaknutim slikarima Baboviću, Pavloviću, Arambašiću, Glušcu i Srdanoviću koji su doprineli da daju poseban sjaj našim terenima.

Pored murala, vredno se radilo na tome da se obezbedi igralište tako što je napraviljena kapija koja će se zaključavati posle 22h, a obezbeđen je i video nadzor terena. Ovaj vikend je bio pun male dečice i svaki dan ih ima sve više. Postavljena je edukativna tabla, dve drvene kućice, ljuljaška, gnezdo ljuljaška, karike, klackalica a sutra bi trebalo da bude gotov tobogan i vrteška je uplaćena samo se čeka postavljanje, saznali smo od jednog od organizatora ove akcije, Miloša Bjelice.

Za starije su krenuli da rade na teretani na otvorenom gde će za sada uraditi najosnovnije sprave: vratilo, razboj, kosu, pravu klupu a ostalo će raditi postepeno kako budu prikupili dodatna sredstva. Konačno su oslobodili i košarkaški teren sklonivši poslednje dve garaže i sada sledi ograđivanje terena sa klupama, kako više ne bi mogla da se parkiraju kola na isti.

Ova akcija uređivanja terena koju je pokrenuo komšiluk u doba korone, naravno da se ne zavrsava na ovome. Od Miloša smo saznali i da ih očekuje još mnogo posla: postavljanje česme, reflektora, manjeg letnjikovca, roštilja i na kraju imaćemo veliku akciju ozelenjavanja, gde nam je cilj da građani mogu potpuno da uživaju u ambijentu.

‚Za sada nemamo sredstva da uradimo sve ali sam siguran da ćemo uspeti u svemu samo je pitanje vremena. Na kraju ćemo napraviti jedno veliko druženje za sve ljude koji su učestvovali u ovoj lepoj priči koja se čula na više kontinenata! rekao je Miloš Bjelica za naš portal.