VRBAS – Vrbas ponovo ima predstavnicu na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“

462

"Srbija u ritmu Evrope" je jedna od najvećih kulturnih manifestacija u regionu koja je namenjena deci osnovnih i srednjih škola sa ciljem očuvanja i razvijanja mladih talenata u Srbiji ali i promocije i poštovanja različitosti.

Vrbas će i ove godine biti jedan od učesnika ovog muzičkog festivala. Predstavnica Vrbasa ove godine je trinaestogodišnja Nina Kankaraš koja će se predstaviti pesmom na turskom jeziku. Nina je učestvovala i prošle godine na ovom festivalu pevajući na ruskom jeziku.

Nina je za RTV rekla da očekuje bolji nastup nego prošle godine, da se priprema već šest meseci i da se nada da će opravdati očekivanja publike.

Koordinatorka kancelarije za mlade u Vrbasu, Senka Delić za Ninu ima samo reči hvale. Ovom prilikom izjavila je i da imaju odličnu saradnju sa timovima iz Beograda, sa instruktorom plesa i pevanja.

Učešćem na takmičenjima ovog tipa, gradovi učesnici imaju dobru priliku da ostvare saradnju sa ambasadama zemalja koje podržavaju ovu manifestaciju.

Jelena Antić, koordinatorka manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ za opštinu Vrbas rekla je za RTV da su prošle godine, kada su predstavljali Rusiju, dobili opremu za kabinet ruskog jezika, u saradnji sa Turskom, dobili su igralište za decu sa smetnjama u razvoju i ove godine se nada dobroj saradnji jer opština Vrbas pridaje važnost učešću na ovakvim manifestacijama i saradnji sa ambasadama.

Pobednik na ovom muzičkom festivalu dobija putovanje u onu zemlju na čijem jeziku je izvodio pesmu, dok njegov grad dobija čast da bude domaćim ove manifestacije sledeće godine.

Izvor: RTV