Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2020. godini na teritoriji opštine Kula

989

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula raspisali su Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2020.godini na teritoriji opštine Kula. Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Ilustracija / Foto: M. V.

Javni poziv je otvoren od 15. juna, a poslednji rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je do utroška sredstava, a najkasnije do 15.11.2020. godine.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Ovde možete preuzeti:

Javni poziv
Zahtev za biznis planom za dodelu subvencija za samozapošljavanje za 2020. godinu
Nesubvencionisane delatnosti – samozapošljavnja
Nesubvencionisane delatnosti – samozapošljavanje osobe sa invaliditetom

Foto: M. V. fotopres.com