KULA – Počelo presvlačenje i proširivanje kolovoza u Ulici Radnoti Mikloša

631

Danas je u Ulici Radnoti Mikloša u Kuli počelo presvlačenje i proširivanje kolovoza novim asfaltom. Reč je o prvoj fazi radova, druga sledi naredne godine čime će kompletan put biti saniran.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kako smo ranije pominjali, Opština Kula je počela rekonstrukciju nekoliko lokalnih puteva u Crvenki, Liparu i Kuli, među kojima je i ovaj u Ulici Radnoti Mikloša. Za rekonstrukciju ovih puteva je iz opštinskog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara.

Uporedo sa ovim radovima, uveliko se radi rekonstrukcija magistralnog puta Vrbas – Kula koju rade Putevi Srbije i koja je vredna 5 miliona evra.

Osim na ovoj lokaciji nov put u Kuli će dobiti i građani u Ulici Milana Grozdića. Krpljenje udarnih rupa obavljeno je u svim mestima i sa presvlačenjem kolovoza na pomenutim mestima plan lokalne samouprave kada je reč o putnoj privredi i tekućem održavanju će biti ispunjen, rekao je Damjan Miljanić, predsednik Opštine Kula.

Rekonstrukcija puta u Ulici Radnoti Mikloša je počela od prvih kuća, a ne od samog pružnog prelaza zbog toga što je deo puta u vlasništvu Železnica Srbije, a deo je atarski put i da bi se skratilo vreme, jer bi za ovaj deo trebalo uraditi projektno tehničku dokumentaciju što bi odložilo radove za još godinu dana, odlučili smo da radimo deo puta koji je opštinska parcela, ističe Miljanić.

Zbog radova put u Ulici Radnoti Mikloša je zatvorena za saobraćaj kod pružnog prelaza.

Kompletno zatvaranje ulice je moralo da se uradi, jer nije postojalo drugo rešenje. Put je ovde bio širok svega tri metra i proširujemo ga za metar, rekao je Miljanić i podsetio da ovaj put kao i put u Ulici Josipa Keramera koji je već rekonstruisan pretrpeo je velika oštećenja zbog prolaska teških kamiona iako je za njih saobraćaj ovde zabranjen, rekao je Miljanić.

Upućen je apel vozačima da koriste alternativni pravac, a građanima da budu oprezni prilikom prelaska zbog teške mehanizacije i radova koji se izvode.

Izvor: kula.rs

Izvor: kula.rs