Potpisan Memorandum o razumevanju sa kompanijom Attis industries!

889

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić danas je potpisao memorandum o razumevanju između Opštine Kula i kompanije „Attis industries” koja je zainteresovana za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u Kuli.

Multinacionalna kompanija Attis industries posluje širom sveta. Bave se proizvodnjom bioetanola što predstavlja budućnost u dobijanju energije iz obnovljivih izvora energije, konkretno drvne mase. Nakon nekoliko inicijalnih razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, kompanija Attis industries je donela odluku da realizuje prvu investiciju na teritoriji Republike Srbije upravo u Opštini Kula gde su prepoznali spremnost i odlučnost rukovodstva opštine i zaposlenih u lokalnoj samoupravi da u najkraćem roku odgovori na sve zahteve investitora.

Plan kompanije Attis industries je da investira izmedju 60 i 80 miliona evra u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih dozvola. Kada se fabrika izgradi zapošljavaće oko 160 ljudi, a plan je da prosečna zarada u fabrici iznosi oko 1500 evra. Ono što je bitno istaći jeste da je tehnologija 100% ekološki prihvatljiva i bez negativnih uticaja na životnu sredinu.

Predsednik Opštine Kula obratio se prisutnima i rekao da mu je drago što je realizovana zainteresovanost kompanije. Ova fabrika ima veliki značaj kako za opštinu tako i za državu. U ceo posao bilo je ukljuceno i Ministarstvo poljoprivrede. Ova lokacija je prepoznata kao povoljna za investiranje od strane kompanije Attis industries. Predsednik Opštine takođe je istakao da se nada da će se što pre pristupiti realizaciji.

Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Attis industries u svojoj izjavi za medije rekla je da je naš ekonomski razvoj prihvatljiv za njihovu investiciju, da ih je to navelo da se odluče za ovu investiciju, kao i da su se susreli sa veoma prijatnim ljudima koji su ponudili da im pomognu. Dodala je i da je plan da zaposle 160 ljudi koji će biti u samom procesu i koji će sortirati sirov materijal. Što se tiče planova za početak gradnje, rekla je da se mogu očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što im je potrebno.

Potpisivanju su prisustvovali predstavnici opštine Kula, na čelu sa predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanicem, Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Attis industries predstavnik kompanije Attis industries Željko Jelenković i direktor Razvojne Agencije Vojvodine, Nikola Žeželj.