SIVAC – U OŠ „20. oktobar“ danas je stavljen u upotrebu topli vod

673

Danas je u Osnovnoj školi „20. oktobar“ u Sivcu na upotrebu stavljen topli vod koji je povezao školski objekat sa fiskulturnom salom. Reč je o zgradi škole koja se nalazi u Starom Sivcu, pored pravoslavne crkve.

Današnjem otvaranju novoizgrađenog objekta u Osnovnoj školi „20. oktobar“ u Sivcu prisustvovali su predsednik opštine Damjan Miljanić, direktor škole Ferenc Lendak, Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, Jelena Pavkov, pomoćnica predsednika opštine Kula i Boban Damjanović, sekretar sivačke mesne zajednice.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da je iz Sivca i počela građevinska sezona u 2020. godini i dodao da mu je drago što prisustvuje otvaranju objekta koji je urađen po najnovijim standardima energetske efikasnosti i koji će služiti i đacima i svima koji koriste sportsku halu.

Ferenc Lendak, direktor škole rekao je u svojoj izlavi za medije, da već pedestak godina učenici iz Sivca koji su nastavu pohađali u ovom objektu morali su do fiskulturne sale da idu kroz dvorište škole, po kiši, blatu, snegu. Izgradnjom tople veze taj višedecenijski problem je rešen.

On je dodado da mu je izuzetno drago što su radovi izvedeni na vreme i da su sredstva dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i lokalne samouprave utrošeni kako treba i da će svi moći da se uvere u kvalitet izvršenih radova i novostvorenih uslova.