KULA – Kula S na tronu u Bačkom Dobrom Polju, Hajduk treći u Novom Sadu

395

Da Kula ima fudbalsku budućnost potvrdili su naši najmlađi fudbaleri, okupljeni u fudbalskim klubovima Hajduk 1912 i Školi fudbala Kula S.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Naime, dve generacije mladih Kuljana ostvarile su odličan rezultat, osvojivši prvo mesto u kategoriji 2010. godišta – Škola fudbala Kula S i treće mesto u kategoriji 2009. godišta – Hajduk 1912 na drugom po redu memorijalnom turniru „Marko Šimun – Baja“, koji je održan u Bačkom Dobrom Polju.

Šampion u svojoj kategoriji, Škola fudbala Kula S, najpre je savladala domaćina Sutjesku sa 6:1, da bi potom igrali nerešeno, 2:2, sa Bačkom iz Đurđeva. Potom, u eliminacionoj fazi, najpre je savladana ekipa Tekstilca iz Odžaka sa 6:0, u polufinalu Arena iz Subotice, rezultatom 5:1, da bi svoju dominaciju ekipa Kule potvrdila u finalu, savladavši Obilić iz Zmajeva sa 4:0. Najbolji strelac turnira je član pobedničke ekipe Škola fudbala Kula S, Dušan Isakov, koji je postigao osam golova.

Trener ekipe, Saša Goločorbin, je istakao da je zadovoljan viđenim i da je itekako ponosan na svoju decu, koja su pokazala da rad, želja i trud itekako imaju smisla i da donose konkretne rezultate. Na već pomenutom turniru u Bačkom Dobrom Polju, generacija fudbalera Hajduka rođena 2009. godine osvojila je treće mesto. U grupnoj fazi savladani su Vrbas sa 1:0 i Hercegovac iz Gajdobre sa 3:1, dok je utakmica sa Školom fudbala Derbi završena nerešenim rezultatom 1:1. U četvrtfinalu je savladan Bečej sa 4:1, da bi, nakon bolje penal serije, Sutjeska bila bolja od Hajduka. U borbi za treće mesto Hajduk je pobedio Obilić iz Zmajeva sa 3:0 i time obezbedio mesto na pobedničkom postolju.

Valja napomenuti da je najbolji strelac turnira kada je ovo godište u pitanju član Hajduka Božidar Bogićević koji je na šest utakmica postigao osam golova. Ipak, tu uspesima nije kraj. Na prestižnom turniru „Kup Vujadin Boškov“, koji je održan u Novom Sadu u konkurenciji dečaaka rođenih 2011. godine mladi fudbaleri Hajduka su ostvarili izvanredan uspeh, osvojivši treće mesto u konkurenciji 28 ekipa. U grupnoj fazi savladani su Škola
fudbala Gol iz Beograda sa 3:0 i Radnički iz Niša sa 5:0, dok je pretrpljen poraz od
ekipe Uan ( 1) Tim sa 4:0. U osmini finala savladana je Budućnost iz Arilja rezultatom 2:1, a u četvrtfinalu Hajduk je bio bolji od odžačkog Lidera, krajnji rezultat bio je 3:0.

U polufinalu sreća nije bila naklonjena mladim fudbalerima Hajduka koji su nakon penal serije izgubili od ekipe T-6 Nika iz Beograda sa 2:0. Ipak, mladi fudbaleri iz Kule nisu klonuli duhom i u borbi za treće mesto savladana je novosadska Vojvodina sa 3:1. Najzapaženiji u redovima Hajduka bili su Miljan Šljukić i Luka Šinka, koji je proglašen za najboljeg strelca. Trener ekipe, Vladimir Tošić ističe da biti treći u jakoj konkurenciji i ostvariti ubedljive pobede nad ekipama koje su, između ostalog, i deo superligaškog seniorskog karavana, predstavlja uspeh koji se ne zaboravlja.

M. Delibašić

Ilustracija / Foto: pixabay.com