Glasanje se ponavlja na 234 biračka mesta, a u APV na 23

489

Republička izborna komisija je na sednici, održanoj 26. juna, donela Rešenje o ponavljanju glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje i na kojima je naloženo ponavljanje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Glasanje će se ponoviti na 234 biračka mesta, u sredu, 1. jula 2020. godine, u vremenu od 7 do 20 časova. Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Pokrajinska izborna komisija je na 40. sednici, održanoj 25. juna 2020. godine razmatrala rezultate glasanja za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine koji su održani 21. juna 2020. godine i odlučila da se logičko-računske greške, koje su posledica očigledne omaške u popunjavanju zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja, otklone.

Na biračkim mestima na kojima rezultat glasanja nije bilo moguće utvrditi, Komisija je donela Rešenje o ponavljanju glasanja na tim biračkim mestima. Glasanje će se ponoviti na 23 biračka mesta.

Takođe, Komisija je usvojila i Zapisnik o radu Pokrajinske izborne komisije na utvrđivanju rezultata izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine održanih 21. juna 2020. godine, sa 98,71% obrađenih biračkih mesta.

Foto: B. Grbić

Izvor: Q media