KULA – Održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Kula

4479

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Kula. Sednicu Štaba otvorio je komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kula, Damjan Miljanić i njome predsedavao.

Na sednici se razmatrala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Kula. Kako saznajemo, u Kuli trenutno ima 3 zaraženih, 14 lica u samoizolaciji, a u ova dva meseca je testirano 1026 lica.

Poslate su preporuke za rad bazena i spa centara koje obuhvataju održavanje određene fizičke udaljenosti od najmanje 2m , kretanje u što manjim grupama, nošenje maski osim u prostoru oko bazena, tuširanje pre i posle ulaska u bazen, kao i obavezno korišćenje postavljenih dezobarijera pre ulaska u bazen i nošenje kape.

Što se tiče zaposlenih, moraju biti bez simptoma virusa COVID-19, zaposleni treba svakodnevno bar dva puta dnevno da mere temperaturu i proveravaju da li imaju neki od simptoma COVID-19, a posebno pre dolaska na posao.

Pre početka rada ovih objekata potrebno je sprovesti dezinfekciju prostora, obavljati svakodnevno dezinfikovanje, kao i postavljanje dezobarijera i obezbediti dovoljnu količinu lične zaštitne opreme. Takođe je preporuka  da kafeterije i slični prostori gde se služe voda, sokovi ili hrana, a koji se nalaze u sklopu spa zone ili u prostoru pored bazena, ne rade do daljnjeg.