Kako postupati ako sumnjate da ste ZARAŽENI virusom COVID-19?

3425

Obaveštavamo građane opštine Kula koji imaju simptome respiratorne infekcije , da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon pregleda, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja će pacijenta uputiti u nadležnu opštu bolnicu.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje
imaju izražene simptome – visoku temperaturu, učestali kašalj sa otežanim disanjem.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije.

Podsećamo sve građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Kontakt telefon Kovid ambulante Doma zdravlja Kula je 064/849-24-67

Radno vreme Kovid ambulante je radnim danima od 09-17 časova,a vikendom od 07 do 10 časova.