KULA/CRVENKA – Opština nagrađuje mladu fizičarku!

2345

Opština Kula nagrađuje Gaju Brakus iz Crvenke, učenicu Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu za postignute rezultate na takmičenjima u školskoj 2018/19. godini.

Gaja Brakus bila je član ekipe koja je predstavljala Srbiju na svetskom takmičenju iz fizike u Poljskoj pod nazivom Međunarodni turnir mladih fizičara koje postoji preko 30 godina i zajedno sa ostalim članovima, Srbiji je donela bronzanu medalju.

Tim iz Srbije odabran je kroz kvalifikacije na državnom nivou u organizaciji Društva za promociju i popularizaciju nauke i u saradnji sa Institutom za fiziku u Beogradu, Istraživačkom stanicom Petnica, kao i velikim brojem naučnika i nastavnika. Mesecima su pripremali naučne eksperimente kroz koje su tražili odgovore na zanimljiva pitanja.

Gaja Brakus je, pored bronze koju je donela svojoj zemlji, osvojila i drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike.

Tom prilikom, Opština Kula odlučila je da nagradi ovu učenicu iznosom od 40.000 dinara i time je pohvali za dosadašnji uspeh i podrži u novim. Opština Kula nastaviće da nagrađuje decu koja su vredna i svojim znanjem predstavljaju opštinu i svoje mesto.

Opština Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com