Šta će biti sa đacima od septembra?

2204

Republički krizni štab bi trebao narednih dana da razmotri opcije za organizovanje nastave od septembra. Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da postoji mogućnost da nastava bude kombinovana.

Izvor: freepik.com

Svi koraci koji se preduzimaju su preventivni kako bi u slučaju da i u septembru bude pandemija, za đake i roditelje sve bilo spremno, ističe ministar Šarčević i dodaje da on intenzivno radi na na pripremi modela nastave za narednu školsku godinu.

Ukoliko virus bude prisutan, ali pandemija jenjava, spremamo se za kombinovani model. To praktično znači da bi đaci imali onlajn nastavu, ali i svaku drugu nedelju dolazili u školu, kako bi radili vežbe, dodatne konsultacije, odgovarali. Praktično provodili nastavnu nedelju na koju su inače navikli – rekao je ministar prosvete za blic

On pojašnjava da bi uz poštovanje epidemioloških mera to praktično značilo da su jedne nedelje u školi, na primer, prvi i treći razred srednje škole, a narednih sedam dana drugi i četvrti.

Mogući modeli nastave biće predočeni Kriznom štabu. Kako prenosi Blic, Šarčević kaže da nastava još nije bila tema, ali da će biti razmatrana kako bi i ministarstvo imalo preciznija uputstva i znalo koji je model najbolji.

Izvor: freepik.com