VRBAS – Konačno otpočelo sređivanje stadiona kraj “Šlajza“

1033

Stadion kraj kupališta „Šlajz” u Vrbasu, važi je za jedan od najlepših stadiona sa najkvalitetnijom travnatom podlogom u Vojvodini. Na ovom stadionu su se svojevremeno igrale utakmice mlade reprezentacije SFR Jugoslavije, kasnije i Srbije. Međutim, otkako je FK “Vrbas”stagnirao u takmičarskom smislu, to je uticalo na opadanje interesovanja za fudbal, a teren i svi prateći objekti su propadali.

Izvor: Rtv

“Pre nekoliko meseci, sredstvima lokalne samouprave, otpočela je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, ali i renoviranje svlačionice, toeleta i postojećih objekata. Nedavno su opštinu Vrbas posetili su delegati UEFE i članovi Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Vojvodine koji su pregledali stadion i ustanovili šta je sve neophodno sanirati kako bi stadion bio adekvatan za utakmice iz višeg ranga takmičenja, a ideja je da se na stadionu održavaju reprezentativne utakmice mladih kategorija do 21 godine. Nakon toga dobili smo i zvaničan dopis iz FŠ i pristupili rekonstrukciji stadiona. Uz pomoć Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara,” istakao je za RTV, Predrag Rojević, član Privremenog organa opštine Vrbas.

U septembru ove godine navršava se tačno 100 godina otkako je na ovom stadionu odigrana prva utakmica, i u čast tome, ovaj stadion dobio je 800 stolica na tribinama, digitalni semafor i privremene reflektore koji će služiti za trenažni proces, a trenutno traju završni radovi na atletskoj stazi.

“Očekujemo da će atletska staza biti gotova za dve nedelje i već tada će moći čitav stadion da koriste svi sportski klubovi sa teritorije opštine Vrbas. Ideja lokalne samouprave je da se atletika kao osnov svih sportova podigne za jedan stepenik više, ali i da se u narednom periodu na ovom terenu održavaju svi školski krosevi, dečije sportske smotre i slično,” rekao je Rojević za RTV.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Izvor: RTV